6 Haziran 2017 Salı

Hiristo Anastadiyadis(Hrisantos)

Ağabeyi Koço ile tramvaylarda insanların çantalarını kapıp kaçarak ve zaman zaman da annesinin işlettiği umumhaneye gelenlerin paralarını çalarak genç yaşta suça bulaşan Hristanos, yaşı ilerledikçe karmanyolacılığa (Şehirin ıssız yerlerinde insanları ölümle korkutarak yapılan soygun) da başlayıp, dönemin ünlü haydutlarını da yanına alarak organize bir suç çetesikurdu.

İlk seri katil olarak anılan Hrisantos, karakola ‘hepinizin kanını içeceğim’ diye mektuplar yollarmış. Hatta kısa ömrü boyunca 13’ü polis olmak üzere 21 kişiyi öldürmüştür.

Hristanos, çocukluk arkadaşı Agaton Gargaraça’nın onu 2 bin liralık ödül için ihbar etmesiyle yakalanmıştır. Hristanos bu baskında tabanca vurularak öldürülmüştür. Gizli kalması gereken kimliği açığa çıkan ihbarcı Gargaraça ise Hristanos’un ağabeyi Koço tarafından bulmuş ve evi bombalamıştır.

Hrisantos sabıka kayıtlarına geçtiğinde 16, öldüğünde ise 23 yaşındaydı. Hayatı ve yaşadıkları ‘Üç Namus Bekçisi’ ve ‘İstanbul Kan Ağlarken’ isimli filmlere de ilham vermiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder