6 Haziran 2017 Salı

Arap Hüsnü


Trablusgarp doğumlu Arap Hüsnü ‘Heyüla gibi, devasa ve gece rüyaya girse korkutacak bir tip’ diye anılır. Sağ kulağının kıkırdağı yoktur, sol gözünde ise perde vardır ve çenesinde de çukur.

Tophane semtini inim inim inleten bu insan azmanı için Ömer Ünal şunları söylüyordu: ‘İlk kez karşılaştığımızda Galata merkezinde karşılaştığımda kahvede içki satmaktan gelmişti. Meğer bu işlediği suçların en hafifiymiş. Trablusgarp’tan ne zaman ve nasıl geldiğini kimse bilmiyordu. 

Bense henüz stajyer polistim. Onun hakkında bildiklerim, o tarihte benden eski olan meslektaşlarımdan duyduklarımdır. Onu tanıdığımda yaşı 45’ti. Yaşına rağmen Tophane civarındaki kendisinden çok genç olan külhanları sindirmişti bile. İsmini ilk duyurmaya başladığında Salı Pazarı’nda iki kişiyi Arap yapımı kaması ile öldürmüş fakat deliller yetersiz olduğu için paçayı kurtarmıştı. 

Polis onu yakalamak için fırsat kollasa bile Arap Hüsnü bir türlü açık vermiyordu. Cumhuriyetin ilanıyla Arap Hüsnü’nün de defteri dürüldü ve hükumetin 28 Mayıs tarihli kararıyla sınır dışı edildi.’

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder